In 2008 is met succes deze nieuwe raceklasse in Nederland van start gegaan. Kenmerkend aan deze toerwagen klasse is de aanwezigheid van verschillende merken, maar met diesel als gemeenschappelijke brandstof. De “Toerwagen Diesel Cup”. Binnen de TDC wordt onder andere gereden met de BMW 120d, VW Golf TDi, Seat Ibiza Cupra, Alfa 147 en Honda Civic. In 2009 is de verwachting dat zich ook Volvo daaraan toe zal voegen. In 2008 maakte de cup haar debuut op Circuit Park Zandvoort. Daar werden 7 weekenden spannende races verreden. Coronel Ladies Racing eindigde op een 3e positie in de eindstand van dit kampioenschap.

Per divisie zullen er ongeveer 18 voertuigen starten, totaal brengt dit het Toerwagen Diesel kampioenschap op maximaal 72 voertuigen en een gegarandeerd spectakel!
Race-format:
Zaterdag
30 minuten kwalificatie
120 minuten race, incl. rijderswissel
Zondag
40 minuten race, incl. rijderswissel

BMW 120D
De enige achterwielaangedreven auto in de Toerwagen Diesel Cup is de BMW 120D. Deze 200 pk sterke cup auto zal de snelste divisie vertegenwoordigen. De auto bevat een Intrax-race  onderstel en is op technisch gebied ontwikkeld door Achterberg Motorsport.

De TDC zal volledig worden geïntegreerd in de kalender van het Dutch Power Pack.
Tijdens deze evenementen zullen de volgende kampioenschappen verreden worden:
- GT4
- Benelux Racing League
- Dunlop SportMaxx Clio Cup
- Formule Ford
- Formido Swift Cup
- Toerwagen Diesel Cup

 
Created by Richard Hess